Grundejerforeningen Dige-Broparken Solrød d. 12. april 2018
Vedtægter for
Grundejerforeningen Dige-Broparken
§ 1. Navn og hjemsted.
Foreningens navn er ”Grundejerforeningen Dige-Broparken”. Grundejerforeningen er stiftet i henhold til § 4 i deklaration, tinglyst den 26. maj 1972 på parcellerne i § 2.
Stk. 2. Dens hjemsted er Solrød kommune og retskredsen er Roskilde.
§ 2. Område.
"Foreningens område er fællesarealer inklusive stier på matr.Nr.18-bo m.fl. Solrød by". Solrød, samt følgende parceller
18-qp, qq, qr, qs, qt, qu, qv, qx, qy, qz, qæ, qø,
18-ra, rb, rc, rd, re, rf, rg, rh, ri, rk, rl, rm, rn, ro, rp, rq, rr, rt, ru, ry, tx, ry, rz ræ, rø. 18-sa, sb, sc, sd, se, sf, sg, sh, si, sk, sl, sm, sn, so, sp, sq, sr, ss, st, su, sv, sx, sy.
§ 3. Formål.
Foreningens formål er at varetage medlemmernes fælles ejer interesser såvel indadtil som udadtil, herunder blandt andet at anlægge, administrere og vedligeholde fællesarealer inklusive private stier, m.v., jf. § 4 i en for området den 26. maj 1972 tinglyst deklaration.
Stk. 2. Grundejerforeningen udøver den påtaleret, der er tillagt den i deklarationen.
§ 4. Medlemskab/Ejerskifte.
Enhver ejer af en eller flere parceller nævnt i § 2 er pligtig at være medlem af foreningen. Medlemspligten for ejere af de i § 2 anførte parceller indtræder samtidig med erhvervelsen, uanset på hvilken måde denne finder sted. Indtrædende medlemmer erholder ved indtrædelsen anpartsvis ret til foreningens formue.
Stk. 2. Medlemskabet er først effektivt, når kontingent og eventuelt andre ydelser til foreningen er betalt. Et indtrædende medlem, der erhverver en parcel, hvor sælger er i restance med kontingent og/eller andre ydelser til foreningen, er pligtig til at udrede det skyldige beløb.
Stk. 3. Meddelelse om ejerskifte skal ske til bestyrelsen senest 14 dage efter indgåelse af handlen.
Stk. 4. Ophører et medlem at være ejer af en af de omhandlede parceller, bortfalder medlemsretten. Et udtrædende medlem har ingen krav på refusion af kontingenter og eventuelt andre ydelser til foreningen eller udbetaling af andel i foreningens formue.
§ 5. Kontingent og ydelser.
Kontingentet fastsættes af den ordinære generalforsamling for et år ad gangen på grundlag af et af bestyrelsen forelagt budget for det pågældende regnskabsår. Kontingentet er ens for alle parceller uanset størrelse.
Stk. 2. Kontingentet til foreningen betales forud en gang årligt d. 1/6 pr. parcel og forfalder til betaling senest 14 dage efter, jf. beslutning på generalforsamlingen. Såfremt kontingent og eventuelt andre ydelser ikke er indbetalt rettidigt, fremsender bestyrelsen påkrav på det forfaldne beløb tillagt et restancegebyr, som fastsættes af generalforsamlingen.
Stk. 3. Såfremt foreningens økonomiske situation helt ekstraordinært kræver tilførsel af kapital indkalder bestyrelsen til en ekstraordinær generalforsamling, som uanset de fremmødtes antal med almindeligt stemmeflertal kan vedtage at pålægge medlemmerne et ekstraordinært kontingent på op til 50 % af det ordinære kontingent.
Stk. 4. Alle ydelser vil, med mindre bestyrelsen beslutter andre indbetalingssteder, være at indbetale til foreningens kasserer kontant eller via netbank.
Stk. 5. Restancer med kontingent og eventuelt andre ydelser til foreningen medfører, at det pågældende medlems stemmeret samt de med medlemskabets følgende rettigheder suspenderes indtil restancen og eventuelt påløbne omkostninger i forbindelse hermed, herunder advokatsalær og restancegebyr m.v. er behørigt indbetalt.
Stk. 6. Medlemmerne af foreningen er pligtige til at medvirke til, at der, dersom dette måtte blive vedtaget af generalforsamlingen, på deres ejendom lyses deklaration, hvorved der gives pant til foreningen for henholdsvis kontingent og andre ydelser.
§ 6. Medlemmernes hæftelse m.v.
For foreningens forpligtigelser hæfter medlemmerne kun pro rata i forhold til andelene svarende til den eller de parceller, vedkommende medlem måtte eje.
Stk. 2. De beslutninger, der vedtages på generalforsamlinger, samt de beslutninger, der træffes af bestyrelsen i.h.t. vedtægterne, er gældende for medlemmerne, indtil de lovligt måtte blive ændret i henhold til vedtægterne.
Stk. 3. Eventuel indbringelse af de trufne beslutninger for domstole har ikke suspensiv virkning. Medlemmerne er, indtil endelig retsafgørelse foreligger, pligtige til at opfylde de pålagte forpligtigelser i.h.t. beslutningerne.
Stk. 4. Uanset sagsanlæg eller senere appel er foreningen berettiget til at foretage retsskridt til forpligtelsernes opfyldelse.
Stk. 5. Medlemmerne er med hensyn til benyttelse og bebyggelse m.v. af parcellerne underkastet bestemmelserne i deklarationen tinglyst den 26. marts 1972 og lokalplan 312.1..
§ 7. Generelle bestemmelser for generalforsamlinger.
Enhver generalforsamling, ordinær eller ekstraordinær, er foreningens højeste myndighed.
Stk. 2. Generalforsamlingen skal afholdes i Solrød kommune.
Stk. 3. Generalforsamlingen ledes af en dirigent, der vælges af forsamlingen. Dirigenten må ikke være bestyrelsesmedlem eller revisor i foreningen. Dirigenten skal inden generalforsamlingens påbegyndelse sikre sig tilslutning til at denne er lovligt indvarslet.
Stk. 4. Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uden hensyn til de fremmødtes antal. Ved vedtægtsændringer kræves at mindst halvdelen af medlemmerne er repræsenterede på generalforsamlingen og at mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget.
Stk. 4a. Er fremmødet ikke tilstrækkeligt, indkaldes der inden udgangen af efterfølgende måned til en ekstraordinær generalforsamling. Uanset fremmødet til denne generalforsamling kan forslag nævnt i § 7, stk. 4 vedtages med 2/3 af de afgivne stemmer. Blanke stemmer regnes for ikke afgivne.
Stk. 5. Spørgsmål, der måtte kræve afstemning, afgøres ved simpelt flertal, for så vidt andet ikke er bestemt. I tilfælde af stemmelighed bortfalder forslaget. Afstemning kan ske ved håndsoprækning. Dog skal afstemning ske skriftligt, når et af de tilstedeværende medlemmer kræver dette. Alle personvalg sker skriftligt, såfremt flere end en person kandiderer til posten.
stk. 6. Hver parcel har én stemme. Hvert stemmeberettiget medlem kan stille med skriftlig fuldmagt (udarbejdet af foreningen, er på foreningens hjemmeside) for højst 1 medlem. En fuldmagt skal afleveres til bestyrelsen inden generalforsamlingen starter for at være gyldig. En fuldmagt gælder alle afstemninger, og det er fuldmagthaveren der stemmer.
Stk. 7. Over det ved generalforsamlingen passerede føres en protokol der underskrives af referenten, dirigenten og formanden for bestyrelsen.
§ 8. Ordinær generalforsamling.
Den årlige generalforsamling skal afholdes i februar eller marts måned.
Indkaldelse til generalforsamling skal ske skriftligt med mindst 21 dages varsel.
Stk. 2. Forslag og vedtægtsændringer, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling,
skal skriftligt være bestyrelsen i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen.
Stk. 3. Dagsorden, årsberetning, regnskab, budget og indkomne forslag, samt eventuelle forslag
til vedtægtsændringer skal være medlemmerne i hænde senest 7 dage før generalforsamlingen.
Stk. 4. Forslag til aktiviteter med større økonomiske konsekvenser for foreningen, skal fremgå
af budgettet.
Stk. 5. Generalforsamlingen afvikles efter følgende dagsorden:
1. Valg af dirigent og referent.
2. Bestyrelsens beretning forelægges til godkendelse.
3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse.
4. Indkomne forslag.
5. Fastlæggelse af kontingent, jf. det forelagte budget og eventuelt vedtagne udgifter under
punkt 4.
6. Fastlæggelse af restancegebyr.
7. Godkendelse af budget for dette regnskabsår.
8. Valg af bestyrelse ifølge § 10 stk. 2.
9. Valg af bestyrelsesmedlemmer. ifølge § 10 stk. 2.
10. Valg af revisorer Ifølge § 10 stk. 2
11. Valg af revisorsuppleant ifølge § 10 stk. 2.
12. Eventuelt.
§ 9. Ekstraordinær generalforsamling.
Ekstraordinær generalforsamling indkaldes når bestyrelsen ønsker dette eller hvis mindst 15 medlemmer til bestyrelsen fremsender en skriftlig motivering herfor med beskrivelse af den eller de sager, der ønskes behandlet.
Stk. 2. Den ekstraordinære generalforsamling skal indkaldes senest 3 uger efter det skriftlige fremsatte ønske herom. Indkaldelse skal ske med mindst 14 dages varsel og indeholde dagsorden samt den modtagne skriftlige motivering herfor.
§ 10. Valg og valgbarhed
Valgbar til bestyrelsesmedlem, til revisor eller til revisorsuppleant er enhver, der er ejer af en matrikel indenfor foreningens område eller en person i ejers husstand, som med skriftlig fuldmagt fra ejer har fået tilladelse til sin opstilling. Kun en person pr. Matrikel kan vælges jf. denne paragraf.
Stk. 2. Bestyrelsen består af fem medlemmer. På den ordinære generalforsamling vælges formand, næstformand og kasserer for en periode på 2 år. Formanden vælges på ulige årstal. Kasserer og næstformand vælges på lige årstal. Hvert år skal der vælges to bestyrelsesmedlemmer for en periode på 1 år. Endvidere vælges der hvert år to revisorer og en revisorsuppleant. Genvalg til alle poster kan finde sted.
Stk. 3. Medlemmer der ønsker at kandidere til et valg, kan enten under valghandlingen på generalforsamlingen mundtligt tilkendegive deres opstilling eller skriftligt meddele denne til bestyrelsen med beskrivelse af hvilken post eller hvilke poster medlemmet ønsker at opstille til. Bestyrelsen drager omsorg for at sådanne skriftlige tilkendegivelser gives til dirigenten.
§ 11. Bestyrelsen.
Bestyrelsen administrerer foreningens anliggender og daglige drift ud fra generalforsamlingens beslutninger under hensyntagen til generalforsamlingens myndighed.
Stk. 2. Bestyrelsen udarbejder selv sin forretningsorden.
Stk. 3. Dersom formanden måtte udtræde af bestyrelsen, indtræder næstformanden som konstitueret formand indtil førstkommende ordinære generalforsamling hvor valg til formandsposten finder sted. Et menigt bestyrelsesmedlem indtræder som næstformand i bestyrelsen.
Stk. 4. Dersom kassereren måtte udtræde af bestyrelsen, bemyndiges bestyrelsen til blandt grundejerforeningens medlemmer at konstituere en kasserer, der kan påtage sig kassererposten indtil førstkommende ordinære generalforsamling hvor valg til kassererposten finder sted. Lykkedes dette ikke indkalder bestyrelsen til en ekstraordinær generalforsamling hvor valg til kassererposten finder sted. Er der herefter fortsat ikke valgt en kasserer, er bestyrelsen berettiget til at antage lønnet medhjælp til løsning af kassererens opgaver.
Stk.5. Hvervet som bestyrelsesmedlem er ulønnet.
§ 12. Revision.
Revisionen skal inden generalforsamlingen revidere og påtegne regnskabet.
Stk. 2. De valgte revisorer skal uanmeldt foretage revision af foreningens regnskab og kontrollere tilstedeværelsen af foreningens midler.
§ 13. Tegningsret.
Foreningen tegnes af formanden, i dennes fravær af næstformanden og kasserer.
Stk. 2. Ved dispositioner vedrørende foreningens pengemidler kan kassereren kun i forening med formanden forpligte foreningen.
§ 14. Regnskab.
Foreningens regnskabsår er kalenderåret.
Stk. 2. Regnskabet føres af kassereren i en af bestyrelsen godkendt form. Foreningens midler skal være indsat på konti i et pengeinstitut. Dog kan kassereren opbevare et mindre kontant beløb, fastsat af bestyrelsen.
Stk. 3. Kassereren kan gyldigt kvittere for alle indbetalinger og disponere over foreningens konto. Enten formand eller næstformand kan jf. bestyrelsens forretningsorden disponere over foreningens konto, i tilfælde hvor kassereren er fraværende og foreningens økonomi kræver bestyrelsens handling.
Stk. 4. Såfremt kassereren forlader sin post i perioden mellem to ordinære generalforsamlinger, skal der ske en revision af det foreliggende regnskab.
Stk. 5. Kassereren skal drage omsorg for, at årsregnskabet er revideret og påtegnet af revisionen og behandlet i bestyrelsen således at det kan udsendes til medlemmerne med indkaldelsen til den ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.
§ 15. Opløsning m.v.
Foreningen kan kun opløses med godkendelse af kommunalbestyrelsen i Solrød Kommune og kun såfremt ¾ af foreningens medlemmer stemmer herfor og alle foreningens økonomiske forbindelser er afviklede, og samtlige medlemmers forpligtigelser over foreningen er dækkede.
Stk.2. Såfremt der ved foreningens opløsning er formue i behold, vil denne være at
udlodde til foreningens medlemmer efter reglerne for disses hæftelse, jf. § 6.
§ 16. Overgangsbestemmelser.
Dette sæt vedtægter træder i kræft når de er godkendt på denne generalforsamling og godkendt af kommunalbestyrelsen i Solrød Kommune. Samtidig bortfalder vedtægterne vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den 07-04-2014.
Formand: Carl Pautsch Broparken 28
Næstformand: Hans-Ole Hansen Digeparken 22
Kasserer: Carsten Strømsholt Digeparken 18
Bestyrelsesmedlem: Laila Dahl Digeparken 5
Bestyrelsesmedlem: Antonio Tredanari Broparken 27
Solrød Kommune:
Solrød Strand den: